[INSPIRATIEPOST] Ben jij dat? Of je ego?

Een zeer legitieme vraag die ik vaak aan mensen stel. Waarom? Omdat iedereen een ego heeft en velen zich met hun ego identificeren. Ofwel: ze ZIJN hun ego. Simpelweg, omdat ze niet weten dat er méér is dan het ego. Omdat ze zich niet bewust zijn van die andere stem: hun intuïtie.

Je BENT je ego niet, maar je HEBT een ego.
Hetzelfde geldt voor je intuïtie.
Je HEBT intuïtie en je mag dat naar believen gebruiken.
Uiteindelijk ben JIJ degene die elke beslissing mag nemen, niet je ego en niet je intuïtie. Het zijn slechts stukken gereedschap die je kunt gebruiken. Ze adviseren, maar ze leiden niet. Dat mag jij doen.

Wanneer je je hier niet bewust van bent, laat je je leiden door een van die twee, meestal je ego. Waarom je ego?
???? Omdat die ten eerste het hardste schreeuwt en daarmee je intuïtie overstemt.
???? Omdat je ego emoties gebruikt en die zijn fel en kort. Ook hier wordt jouw gevoel vanuit intuïtie makkelijk overstemd.
???? Omdat je ego jouw verstand gebruikt, ofwel redenering, logica, enzovoort. Iets dat we makkelijker begrijpen dan gevoel uit intuïtie.

Je ego heeft dus betere slagingskansen dan jouw intuïtie en wint het daardoor vaker. Tenzij… jij je ervan bewust wordt dat jouw ego slechts adviseert en niet hoeft te leiden.

Een van de trucjes om je ego niet te laten leiden maar zelf de leiding te nemen: tot 10 tellen voordat je reageert. Simpel hè? Maar dat wist JIJ vast en zeker al…

Deel deze Inspiratiepost: