[INSPIRATIEPOST] Als je beslissing goed VOELT, hoef je het aan niemand uit te leggen, zelfs niet aan jezelf.

Hoe vaak ga jij bij het maken van een beslissing tegen je gevoel in, omdat je het niet begrijpt?

Hoe vaak voelde je achteraf dat je toch je gevoel had moeten volgen, ondanks dat je dat niet begreep?

Bij elke beslissing spelen zowel verstand (je hoofd) en gevoel (je hart) een rol.

Ons verstand heeft een groot voordeel ten opzichte van ons gevoel: het is rationeel, verklaarbaar, uit te leggen, te beredeneren. Dat zorgt er maar al te vaak voor dat we ons verstand eerder volgen dan ons gevoel, temeer omdat we in onze Westerse wereld ook zo zijn opgevoed.

Wat ons echter vaak parten speelt, is dat ons gevoel lang niet altijd op één lijn ligt met ons verstand. Soms staat het er zelf lijnrecht tegenover, wat er voor zorgt dat we verstandelijk een “juiste” beslissing nemen maar ons daar toch niet goed bij voelen.

Het belangrijkste in mijn leven is dat ik me zo vaak mogelijk goed wil voelen. Noem het voor mijn part gelukkig, blij of positief. Dat zou dus eigenlijk ook de belangrijkste drijfveer voor mijn beslissingen moeten zijn, nietwaar?

???????? ???????????????????????????????????? ???????????? ???????? ????????????????????????????????????????????????????.
Leren om denken en wat voelen in balans te brengen. Leren vertrouwen op je buikgevoel, ook als je het niet kunt verklaren of uitleggen.

Deel deze Inspiratiepost: