[INSPIRATIEPOST] “Als het pad voor je vrij is, ben je waarschijnlijk op dat van iemand anders.”

“???????????? ???????????? ???????????? ???????????????? ???????? ???????????????? ????????, ???????????? ???????? ???????????????????????????????????????????????????????? ???????? ???????????? ???????????? ???????????????????????? ????????????????????????.”
– Carl Jung

Ik merk de laatste tijd dat er veel gekopieerd wordt, uit drang om te presteren. Mensen leren iets, snappen het, kunnen het repliceren en gaan er dan zelf een business mee starten.
Niet beseffende dat ze iets aanbieden wat niet vanuit henzelf komt maar van een ander. Iets dat men dus ook makkelijk bij die ander kan halen. Dat is vooral jammer wanneer je beseft dat iedereen uniek is en dus iets heeft wat een ander niet kan bieden.

Omdat ik veel op coaching gefocust ben, zie ik het dus ook veel op dat gebied gebeuren. Mensen volgen een opleiding, snappen de stof, kunnen het herhalen en gaan die materie dan letterlijk aanbieden, zonder toevoeging van iets “eigens” of in een “eigen” vorm. Ontzettend jammer en het werkt vaak ook niet.

Het belangrijkste signaal dat je zelf iets met de materie doet, is als je vragen krijgt en naar antwoorden moet zoeken. Dan pas ben je ervaring en inzichten aan het opdoen en kun je iets unieks, iets “eigens” bieden dat nergens anders te halen is dan bij jou. Dat is authenticiteit en de bron voor succes.

Joseph Campbell schrijft het volgende:
“???????? ???????????????? ???????????? ???????????? ???????? ???????? ???????????? ???????????????????????????????????? ????????????????, ???????????????? ???????????????? ???????????? ????????. ???????????????? ???????????? ???????????? ???????? ???????????? ????????, ???????? ???????????? ???????????? ???????????? ???????????????????????? ????????????????????????. ???????? ???????????????? ???????????????? ???????? ???????? ???????????????????? ????????????. ???????????? ???????? ???????? ???????????? ???????????? ???????????????????????? ???????????????????????? ????????????????????, ???????????? ???????? ???????? ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????????????.“

Stel gerust jouw vragen.
Ik help je graag verder!

Deel deze Inspiratiepost: