[INSPIRATIEPOST] “Alles wat mooi, schoon en lieflijk wordt gemaakt, is gemaakt voor het oog van iemand die ziet.”

“Weet je wat ik de laatste tijd het meeste merk?”, vertelde hij met een brede grijns. “De kleine dingen.”. “Vertel”, zei ik.

“De dingen waarvan ik weet dat ze er altijd al waren, maar die ik op de een of andere manier nooit gezien heb. De details waar ik nooit aandacht aan heb gegeven.”

“Bijvoorbeeld als ik een stukje wandel, ergens waar ik al jaren wandel. Ik hoor opeens vogels, het ruisen van de wind, het geritsel van bladeren, blaffen van honden, lachen van kinderen… het houdt maar niet op. Ik zie bloemen bloeien, het gras groeien, ik zie bijen en vlinders. Wat een prachtig schouwspel!”. Ik genoot van de geanimeerde verslag van zijn ontdekkingen en het gaf me een gevoel van voldoening. En deze quote van Rumi kwam meteen in mijn gedachten.

???????????????????? ???????????? ????????????????, ???????????????????????? ???????? ???????????????????????????????? ???????????????????? ????????????????????????????, ???????? ???????????????????????????? ???????????????? ???????????? ???????????? ???????????? ???????????????????????? ???????????? ????????????????.

Probeer het ook maar eens.
Het is er allemaal.
Jij kunt het ook zien.
Je hoeft alleen maar te kijken.

Deel deze Inspiratiepost: