[INSPIRATIEPOST] Alles begint met een gedachte

Alles begint met een idee. Maar een idee alleen is niet genoeg om iets te creëren. Daar is meer voor nodig.

Een idee ontstaat in je bewustzijn. Daar kun je ideeën ontvangen (“????é, ???????? ???????????????????? ???????????????????????? ???????????? ????????????????!”) en uitwerken tot een haalbaar concept (“???????? ???????????? ???????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????? ???????????? ????????????????”). Je denkt na en gebruikt hierbij je verbeelding, perceptie, focus, enzovoort.

Zo’n idee is als een zaadje dat je in vruchtbare grond moet stoppen en dat je regelmatig van water, warmte en zonlicht moet voorzien. Jouw onderbewustzijn fungeert als die omgeving. Dat zaadje moet kunnen kiemen en groeien en uiteindelijk volwassen te worden en te kunnen bloeien.

Soms is het echter nodig om die omgeving eerst vruchtbaar te maken. Soms is zelfs een ingrijpende bodemsanering nodig… ofwel, je onderbewustzijn moet in staat zijn (of worden gebracht) om dat idee te kunnen accepteren en laten manifesteren. Daar ligt het echte werk om uiteindelijk ideeën te kunnen realiseren. Immers: ???????????? ???????????? ???????????????????? ???????????????? ????????????????????????, ???????????????????????????????? ???????? ???????? ????????????????????????????????, ???????????????? ???????? ????????????????????…!

Oh ja, een idee is niet van jou of van wie dan ook. Een idee presenteert zich aan een ieder die er iets mee zou kunnen doen. Óf je er iets mee doet, is geheel aanjou. Zo niet, dan zou je “jouw” idee wel eens bij een ander terug kunnen zien (“????é! ???????????? ???????????? ???????????????? ????????????????!”). Niet dus.

Deel deze Inspiratiepost: