[INSPIRATIEPOST] Alles begint met een gedachte

Alles begint met een idee. Maar een idee alleen is niet genoeg om iets te creëren. Daar is meer voor nodig.

Een idee ontstaat in je bewustzijn. Daar kun je ideeën ontvangen (“𝘏é, 𝘪𝘬 𝘬𝘳𝘪𝘫𝘨 𝘰𝘱𝘦𝘦𝘯𝘴 𝘦𝘦𝘯 𝘪𝘥𝘦𝘦!”) en uitwerken tot een haalbaar concept (“𝘪𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘦𝘦𝘯𝘴 𝘯𝘢𝘨𝘦𝘥𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘥𝘢𝘵 𝘪𝘥𝘦𝘦”). Je denkt na en gebruikt hierbij je verbeelding, perceptie, focus, enzovoort.

Zo’n idee is als een zaadje dat je in vruchtbare grond moet stoppen en dat je regelmatig van water, warmte en zonlicht moet voorzien. Jouw onderbewustzijn fungeert als die omgeving. Dat zaadje moet kunnen kiemen en groeien en uiteindelijk volwassen te worden en te kunnen bloeien.

Soms is het echter nodig om die omgeving eerst vruchtbaar te maken. Soms is zelfs een ingrijpende bodemsanering nodig… ofwel, je onderbewustzijn moet in staat zijn (of worden gebracht) om dat idee te kunnen accepteren en laten manifesteren. Daar ligt het echte werk om uiteindelijk ideeën te kunnen realiseren. Immers: 𝗔𝗹𝘀 𝗲𝗲𝗻 𝗯𝗹𝗼𝗲𝗺 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗯𝗹𝗼𝗲𝗶𝘁, 𝘃𝗲𝗿𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗷𝗲 𝗱𝗲 𝗼𝗺𝗴𝗲𝘃𝗶𝗻𝗴, 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝗯𝗹𝗼𝗲𝗺…!

Oh ja, een idee is niet van jou of van wie dan ook. Een idee presenteert zich aan een ieder die er iets mee zou kunnen doen. Óf je er iets mee doet, is geheel aanjou. Zo niet, dan zou je “jouw” idee wel eens bij een ander terug kunnen zien (“𝘏é! 𝘋𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘴 𝘔𝘐𝘑𝘕 𝘪𝘥𝘦𝘦!”). Niet dus.

Deel deze Inspiratiepost: