[INSPIRATIEBRIEF] Een geheim is slechts een geheim totdat je het kent, nietwaar?

Een geheim is slechts een geheim totdat je het kent.
Logisch toch?
Zo lang je een geheim niet kent, blijft het een mysterie.
Mensen hebben al heel wat avonturen beleefd op zoek naar de waarheid achter een geheim. Er bestaan verhalen over, boeken, films en allemaal hebben ze één ding gemeen: spanning.

Het geheim waar ik je over wil vertellen is niet echt een geheim.
Niet in de zin dat niemand het mag weten, nee, niet dat soort geheim.
Ik zou het zelfs toejuichen als meer mensen dit geheim kenden!
Nee, dit geheim is geheim omdat er nog zo veel mensen het gewoonweg niet kennen. Ze weten niet dat dit geheim bestaat en gaan dus ook niet naar op zoek om het te ontrafelen.
En dat is jammer, want dit geheim levert zó veel waarde op waar iedereen zijn voordeel mee kan doen.

Waar gaat dit geheim dan over?
Waarom zou je moeten weten dat het bestaat?
Waarom zou je moeten weten wat er achter zit?
Wat heb je er feitelijk aan en wat kun je er mee?
Is het de moeite waard om te leren kennen?
Het antwoord is volmondig: “JA !”

Ze zeggen wel eens: “De grootste geheimen bevinden zich in het volle zicht. De beste plaats om een geheim te verbergen is waar mensen niet zoeken.”
Zo ook met dit geheim.
Het staat al in zó veel boeken en films beschreven dat je zou denken dat iedereen het onderhand wel kent.
En toch is dat niet zo.

Sinds ik dit geheim ken is mijn leven veranderd.
Niet alleen heb ik nieuwe dingen geleerd over het toepassen van dit geheim, maar ik heb me gerealiseerd dat ik het al lang gebruikte voordat ik het kende. Alleen deed ik dat zonder het te beseffen, waardoor het niet altijd in mijn voordeel werkte. Vaak echter wel en toen ik het geheim leerde kennen begreep ik eindelijk waarom. Vanaf dat moment begreep ik hoe het werkte, wat het voor mij kon betekenen en kon ik het pas echt ten volle in mijn voordeel gebruiken.

Dit kun jij ook!
Niet alleen weet ik hoe dit geheim voor mij werkt, maar ik weet ook dat het voor iedereen werkt. Zelfs als je, net zoals ik voorheen, nog niet weet wat het precies is en hoe het werkt. Het werkt namelijk altijd. Het zou natuurlijk wel zo handig zijn als je, net zoals ik, het ten volle voordeel kunt gebruiken.

Ik wil dit geheim graag met jou delen.
Eén van de “bijwerkingen” van dit geheim, is dat je het met iedereen wilt delen. Als je ontdekt wat dit geheim voor jou betekent, kún je haast niet anders dan het aan anderen willen vertellen. Het is net zoals je iedereen wil vertellen over dat nieuwe restaurant dat je gisteren geprobeerd hebt en waar alles gewoon perfect was: het eten, de sfeer, de bediening, de prijs enzovoort. Je voelt dan de drang om dat aan iedereen te vertellen en dit restaurant aan iedereen aan te bevelen. Herken je dat? Nou, zo werkt dit geheim ook.

Waar gaat dit geheim nou over?
Ik kan je dit het beste uitleggen aan de hand van een film en een boek die al dik 15 jaar oud zijn. De film is reeds door miljoenen mensen over de hele wereld bekeken. Het boek werd een jaar later een internationale bestseller, inmiddels verkrijgbaar in 50 talen en waarvan wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren zijn verkocht. Je zou toch verwachten dat de meeste mensen dit geheim al kennen en gebruiken, toch?

Het gaat hier om de film en het boek ‘The Secret’  van Rhonda Byrne.
In het boek en de film: ‘The Secret’ belooft de schrijfster Rhonda Byrne dat je echt alles kan bereiken wanneer je het geheim van de Wet van Aantrekking snapt. Het is een alles omvattend recept voor geluk, rijkdom en gezondheid.

Volgens haar zijn gedachten de primaire oorzaak van alles. “Al het andere wat je in deze wereld ziet en ervaart, inclusief je gevoelens, is gevolg. De oorzaak ligt altijd bij je gedachten.” Je gedachten creëren dus alles. Omdat je als mens je eigen gedachten kan creëren kan je ook de wereld om je heen op deze manier creëren.

Volgens Byrne kun je je eigen geluk bereiken door in drie eenvoudige stappen te creëren wat je wilt.
Hoe dit precies werkt, leer ik jou in een mastermind workshop!

— ooo —

Ik heb deelgenomen aan de 4 sessies van de Mastermind die Johan organiseerde met als thema “the Law of Attraction” op basis van het boek The Secret. Het waren zeer inspirerende sessies waarbij Johan op zijn nuchtere en humoristische wijze leiding gaf aan de sessies. Deze sessies waren goed georganiseerd, Johan Willems zorgde voor een open sfeer maar hield ook goed vast aan de structuur. Al met al een hele plezierige ervaring waar ik veel van geleerd heb en waar ik graag nog een vervolg aan wil geven. Dank Johan!! – Manon Souren

— ooo —

Met veel plezier heb ik deze mastermind gevolgd, eerst noemde ik die leuke ´gebeurtenissen´ in mijn leven gewoon geluk hebben….nu weet ik dat het om iets anders draait. In combinatie met het boek ´The Magic´ zie ik de dingen al een stuk positiever. Thanx Johan en tot de volgende mastermind!Patrick van de Weije

— ooo —

Ik heb de fijne ervaring gehad om op initiatief van Johan  een Mastermind te kunnen volgen over het boek “The Secret” van Rhonda Byrne. Het was een aangename kennismaking met het boek en zowel het boek als de Mastermind hebben mij de ogen geopend. In elk geval een aanrader! Smaakt naar meer…Inès Vandewoestijne

— ooo —

Wil jij ook leren hoe de Wet van Aantrekking werkt en hoe je die in jouw voordeel kunt gebruiken? Hier is jouw kans!

In deze 4-delige online mastermind ga je:
– het boek “The Secret” lezen
– de gelijknamige film bekijken
– 4x 1,5 uur brainstormen
– de 3 stappen van de Wet van Aantrekking doorlopen
– denken, voelen en doen om te manifesteren wat je graag in je leven wilt zien

In deze 4-delige online mastermind krijg je:
– een welkomstmail alle met informatie
– 4x een voorbereidingsmail
– extra diepgang en (lees)tips
– 4x de opname van elke sessie
– een gratis Q&A opvolgmoment
– contact met gelijkgestemden

In deze 4-delige online mastermind investeer je:
(in volgorde van belangrijkheid):
– je tijd (ja, echt waar!)
– je inzet
– je interesse
– een open mind
– jouw eigen ervaringen en inzichten
– een bijdrage van € 49,00

Wat wordt er in deze mastermind workshop allemaal behandeld?

Sessie 1 – maandag 28 maart: In deze sessie maken we kennis met elkaar en met de Wet van Aantrekking. We bespreken naast het boek en de film ook onze eigen kennis, ervaring en inzichten met de Wet van Aantrekking. Na deze sessie staan alle neuzen dezelfde kant uit en kunnen we beginnen aan de 3 stappen van het creatieve proces!

Sessie 2 – maandag 4 april: In deze sessie bespreken we de eerste stap in het manifesteren met de Wet van Aantrekking: De VRAAG.
Je leert hoe belangrijk het is om jouw vraag zo duidelijk en specifiek mogelijk te stellen en wat jouw taalgebruik voor invloed heeft op jouw vraag.
Je leert hoe je negatieve gedachten kunt omzetten naar positieve gedachten om zo te denken aan wat je WEL wilt in plaats van wat je NIET wilt.
Je leert hoe je jouw gedachten bewust kunt kiezen aan de hand van gevoelens en emoties en hoe je die kunt oproepen om positief te denken.

Sessie 3 – maandag 11 april: In deze sessie bespreken we de tweede stap in manifesteren met de Wet van Aantrekking: Jouw GELOOF in wat je wilt.
Je leert dat je niet aantrekt wat je WILT maar wat je BENT.
Je leert manieren om te VOELEN dat je hetgeen wat je graag wilt al bezit, nog voordat je het fysiek gemanifesteerd hebt.
Je leert focussen op WAAROM in plaats van HOE.
Je leert wat de beperkende gedachten zijn die jouw GELOOF in de weg staan en wat de invloed is van de Universele Wetten op jouw VRAAG en GELOOF.

Sessie 4 – maandag 18 april: In deze sessie bespreken we de derde en laatste stap in het manifesteren met de Wet van Aantrekking: ONTVANG wat je wilt.
Je leert dat ONTVANGEN niet zo evident is als je zou denken.
Je leert dat ONTVANGEN niet alleen te maken heeft met KRIJGEN maar vooral met LOSLATEN.
Je leert wat er nodig is om klaar te zijn om te ontvangen en wat jou in de weg kan staan bij het TOELATEN.
Je leert wat de Universele Wet van Vacuüm betekent bij loslaten en ontvangen.
Je leert de juiste INTENTIE zetten en de kracht van DANKBAARHEID.

Zie je wel dat het helemaal niet ingewikkeld is?

De moeite waard om het eens te proberen.
Als je tenminste nog niet te groot bent om nog wensen en dromen te hebben…

Deel deze Inspiratiepost: