BLOG: Soms zit het gewicht dat we kwijt willen niet aan ons lichaam…

Ik zag een filmpje van Jay Shetty (bekijk het onderaan) en hoorde deze uitspraak: ‘Sometimes, the weight we want to lose, is not on our body…’

Het filmpje ging over een lerares die een fles water omhoog hield en aan haar leerlingen vroeg om te raden hoe zwaar die was. Er werd van alles geraden en de lerares vroeg hen opnieuw hoe zwaar de fles water was als zij die langer vast zou houden, van 5 minuten tot een uur tot meerdere uren. De leerlingen antwoordden dat de fles dan nog even zwaar zou zijn, maar ze wel steeds zwaarder zou aanvoelen en de lerares pijn in haar arm zou gaan krijgen om de fles omhoog te houden.

De lerares vertelde hen dat de fles de lasten voorstelde die we allemaal met ons meedragen. Onze lasten worden misschien niet meer of minder, maar de tijd die we ze met ons meedragen zorgt ervoor dat ze steeds zwaarder gaan aanvoelen.

De les die we moeten leren is om los te laten wat niet (meer) bij ons hoort, zodat we niet meer gebukt gaan onder het gewicht van onze lasten en steeds moeizamer vooruit komen in ons leven.

If we don’t heal the pain of our past, we will bleed all over our future.

Schrijf je in voor de proefles:

Momenteel zijn er geen nieuwe trajecten gepland.

Of schrijf je meteen in voor het volledige traject:

Momenteel zijn er geen nieuwe trajecten gepland.

Ontvang je graag de blogs per mail?

Schrijf je hier in:

Fout: Contact formulier niet gevonden.