[INSPIRATIETIP] Geld maakt niet gelukkig…

Bullshit, zeg ik dan. Dat zeg je waarschijnlijk omdat iemand jou dat ooit verteld heeft en je dat voor waarheid hebt geslikt. Omdat je toen nog niet wist wat het echt betekende, of je het nog niet met iets anders kon vergelijken.

Natuurlijk kun je van geld gelukkig worden. Misschien niet zo lang als je zou willen, maar op zijn minst voor korte duur. Nieuwe job, nieuwe auto, prijs gewonnen, noem maar op. Dan voel je je heppie-de-peppie, toch?

Je zou kunnen discussiëren over wat geluk nou eigenlijk is, of wat gelukkig zijn eigenlijk betekent. Da’s leuk voor een volgende keer. Voor deze keer wil ik je bewust maken van de kracht van een overtuiging. En met name die overtuigingen waarvan je eigenlijk niet meer weet hoe je daar aan bent gekomen, of wanneer. Maar waar je best wel van af zou willen. Bijvoorbeeld dat geld niet gelukkig maakt.

Want als je zou denken dat geld wèl gelukkig maakt, dan ging je er ook anders mee om. Dan zou je geloven dat het voor jou ook mogelijk is om meer geld te gaan verdienen. En je zou je acties er vanzelf op afstemmen en je leven daarmee een stuk gemakkelijker maken.

De essentie van mijn verhaal zit er niet in dat geld wel of niet gelukkig maakt, maar dat je leeft volgens vele overtuigingen. Overtuigingen die jou soms dienen maar even zo vaak ook tegenhouden. Bepèrkende overtuigingen dus, over wat er volgens jou niet mogelijk is. En als je er van overtuigd bent dat iets voor jou niet mogelijk is, ga je ook geen moeite voor doen, toch?

Sta eens stil bij jouw overtuigingen en onderzoek eens of die nog wel kloppen. Er gaat een wereld van mogelijkheden voor je open als je een beperkende overtuiging kunt overwinnen!

Deel deze Inspiratiepost:

Ontvang je graag de Tips per mail?

Schrijf je hier in:

Fout: Contact formulier niet gevonden.