[INSPIRATIETIP] De kracht van luisteren en vragen stellen

Als ik mensen zeg dat ze de antwoorden op hun vragen al lang weten, dat ze alles al in zich hebben om hun weg te vinden, kijken ze me vaak vreemd aan. ‘Waarom zit ik dan hier, bij jou? Ik heb toch echt hulp nodig!’. Dat klopt ook wel, want soms heb je iemand nodig om die antwoorden in jezelf te vinden. Iemand die dingen ziet die jij niet ziet. Of die jij niet wíl zien, onbewust.

De eerste stap naar antwoorden vinden is het vragen om hulp. En daar is niks mis mee. Want het gaat uiteindelijk om het resultaat dat je wilt bereiken, niet de manier waarop je dat krijgt.

Met luisteren en vragen stellen zet ik je aan het denken. Over dingen waar je zelf niet aan zou denken, omdat je jezelf die vragen niet stelt. Maar als een ander die vragen stelt, dwing je jezelf om wel na te denken en dan komen er opeens meer antwoorden en mogelijkheden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat mijn cliënten op gegeven moment allemaal zeggen: “Wauw! Nu zie ik het! Waarom kwam ik daar zelf niet op?”

Deel deze Inspiratiepost:

Ontvang je graag de Tips per mail?

Schrijf je hier in:

Fout: Contact formulier niet gevonden.