BLOG: Ben jij ook zo snel afgeleid?

Vraag jezelf elke dag minstens één keer af: brengt datgene wat ik vandaag doe mij korter bij datgene wat ik zo graag wil bereiken? Als je met je auto ergens heen rijdt, neem je toch ook geen omweg als dat niet hoeft? Dat kost onnodig tijd, energie en levert je niks op. Als je iets heel graag wilt, wil je het ook zo goed en zo snel mogelijk, dus focus daar je aandacht op.

We leven in een tijd dat er meer afleidingen zijn dan ooit. We worden afgeleid door alles wat ons dag in dag uit wordt aangeboden, door iedereen die ons graag iets wil vertellen of verkopen. Met name afleiding door social media, e-mail, reclame, advertenties, etc… zorgt ervoor dat we regelmatig vergeten waar we eigenlijk mee bezig zijn en wat we eigenlijk willen bereiken. Wist je dat de hoeveelheid nieuws die wij dagelijks binnen krijgen net zoveel is als men in de middeleeuwen in een heel leven kreeg? Kun je je voorstellen wat er allemaal moet gebeuren om al die prikkels te verwerken? Het is dan ook geen wonder dat mensen overprikkeld raken en hun focus verliezen. Als je je hier niet bewust van bent, vraag je je steeds weer af hoe het komt dat je een hele dag bezig bent geweest, van alles hebt gedaan en toch niet korter bij je doel bent gekomen dan dat je gehoopt had.

Bewustwording is het antwoord op deze vraag. Als je aan het einde van elke dag even een moment neemt om terug te kijken op wat je die dag voor het halen van je doel hebt gedaan, besef je hoe het komt dat je van je doelstelling bent afgeleid en ga je je de volgende dag beter focussen. Zo zul je het elke dag een stukje beter doen.

Schrijf je in voor de proefles:

Momenteel zijn er geen nieuwe trajecten gepland.

Of schrijf je meteen in voor het volledige traject:

Momenteel zijn er geen nieuwe trajecten gepland.

Ontvang je graag de blogs per mail?

Schrijf je hier in:

Fout: Contact formulier niet gevonden.