[INSPIRATIETIP] Als je doet wat je hart je ingeeft, word je het gelukkigst

Als je doet wat je hart je ingeeft, word je het gelukkigst. Dat klinkt simpel, bijna vanzelfsprekend, maar in de praktijk is het makkelijker gezegd dan gedaan.

In mijn jeugd heb ik alle logica, regels, verwachtingen en ga zo maar door gevolgd en daar mijn carrière mee opgebouwd. Ik had op een gegeven moment mijn eigen bedrijf, mijn partner, mijn kinderen, huisje, boompje, beestje dus. En toch dacht ik steeds vaker: ‘Is dit het nou?’.

Mijn hart – zo weet ik nu – probeerde mij te vertellen dat dit alles mij niet écht gelukkig ging maken. Maar ik luisterde liever naar mijn hoofd, want dat klonk logisch. Totdat ik in een burn-out terecht kwam en wel naar mijn hart móest gaan luisteren. Ik stond op een keerpunt in mijn leven en het was aan mij om te beslissen wat ik daarmee ging doen. Herken je dat?

Zoiets begint met een lichte jeuk, wordt dan een irritatie en groeit uit tot een ware emotionele pijn. Een pijn waarmee je hart je steeds luider duidelijk probeert te maken dat er een koerswijziging nodig is. Herkenbaar?

Waarom volgen we in ons leven eerder het pad dat onze omgeving ons voorschrijft en niet ons eigen pad? En waarom is het vaak zo ontzettend moeilijk om alsnog onze eigen weg te kiezen als we ons realiseren dat we ons op de verkeerde weg bevinden naar gelukkig zijn? Waarom is het zo lastig om te ontdekken wat we écht in ons leven willen en daarvoor te gaan?

Deel deze Inspiratiepost:

Ontvang je graag de Tips per mail?

Schrijf je hier in:

Fout: Contact formulier niet gevonden.