[BLOG 9] – Authentieke leiders: hebben structuur en routine

Structuur is gebaseerd op routine en routine volgt na het verankeren van een verandering of ontwikkeling. We spreken dan over een transformatie: een blijvende verandering.

Als we het hebben over fysieke veranderingen lijkt het allemaal heel logisch: wil je een halve marathon lopen, dan heb je een routine nodig waarmee je de benodigde conditie enzovoort opbouwt. In die routine leer je en oefen je, totdat het een gewoonte is geworden.

Als we het over mentale activiteiten hebben, blijkt het vaak moeilijker om te accepteren dat leren en oefenen nodig is om nieuwe gewoontes te ontwikkelen en verankeren. Toch is die routine belangrijk om #structuur te krijgen en chaos te voorkomen.

Authentieke leiders gebruiken een vaste routine en daarmee een duidelijke structuur om hun medewerkers te leiden. Hierdoor leren hun medewerkers ook dat oefening essentieel is voor ontwikkeling en het creëren van routine of gewoonte.

Bewustwording en aandacht geven aan het creëren van routine is een belangrijk onderdeel van authentiek leiderschap. Coaching is daarbij een uitstekend instrument.

Wil je nu al meer weten?

Neem contact op

Schrijf je in voor de proefles:

Momenteel zijn er geen nieuwe trajecten gepland.

Of schrijf je meteen in voor het volledige traject:

Momenteel zijn er geen nieuwe trajecten gepland.

Ontvang je graag de blogs per mail?

Schrijf je hier in:

Fout: Contact formulier niet gevonden.