[BLOG 6] – Authentieke leiders: zorgen voor zichzelf

Zorgen voor je zelf is een teken van zelfrespect. Je kunt geen grote dingen op het werk doen als je je niet goed voelt. Authentieke leiders eten goed, sporten, nemen tijd voor ontspanning en zorgen goed voor hun lichaam zodat zij fysiek op een hoog niveau kunnen opereren.

Als je mensen wilt inspireren en leiden zul je veel moeten geven. Maar je kunt slechts geven wat je zelf hebt, “you can’t pour from an empty cup”. Dus zorgen voor jezelf is geen egoïstisch trekje, als je dat doet met de intentie om uiteindelijk veel te kunnen geven aan anderen. Sterker nog, als je het goed bedenkt, merk je dat je automatisch voor een ander zorgt als je eerst voor jezelf zorgt.

Sterke leiders weten dit: hun team en medewerkers komen automatisch aan de beurt als zij zelf op topsterkte zijn. Dit is de uitstraling van zelfzorg en zelfrespect, die medewerkers en het team inspireert om hetzelfde te doen. Waardoor die medewerkers zelf ook leiders worden en daar zit nou net de kracht van de sterke leider: hij creëert geen volgelingen, maar nieuwe leiders.

Wil je nu al meer weten?

Neem contact op

Schrijf je in voor de proefles:

Momenteel zijn er geen nieuwe trajecten gepland.

Of schrijf je meteen in voor het volledige traject:

Momenteel zijn er geen nieuwe trajecten gepland.

Ontvang je graag de blogs per mail?

Schrijf je hier in:

Fout: Contact formulier niet gevonden.